کاربرد نفت در اغلب مسائل روزمره زندگی قابل رویت است. انواع وسایل گرمکننده منازل و ادارات که از نفت و یا گاز استفاده میکنند، انواع خودروهای دیزلی و درونسوز که ما را به محل کار یا جاهای دیگر انتقال میدهند، تنها نمونههایی از کاربرد گسترده مشتقات نفت و گاز میباشند. شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران به عنوان مودی سازماندهی و ذخیره نفت و مشتقات آن در کشور، از مخازن ذخیره فولادی چندین میلیون لیتری برای تامین مایحتاج سوخت شهروندان و کارخانجات استفاده میکند. ذخیرهسازی نفت و فرآوردههای آن به دلیل خواص ویژه این ماده ارزشمند و همچنین وجود مخاطرات زیست محیطی و مسائل امنیتی در ایران، چالشهای متعددی را به دنبال دارد. یکی از مسائل و مشکلاتی که این مخازن ذخیره را تهدید میکند، وجود خوردگیها و ترکها بر روی سطوح خارجی و مخصوصاً سطوح داخلی مخازن میباشد که عدم اطلاع و تعمیر به موقع آن سبب ایجاد خوردگیهای الکتروشیمیایی، pitting، و در نتیجه ترکیب مواد فلزی با سوخت درون مخزن و در نهایت نشت مخازن میشود که علاوه بر ایجاد مخاطرات زیست محیطی امکان بروز حوادث مالی و جانی را سبب خواهد شد.
تجهیزات و خطوط انتقال نفت و گاز در خشکی و دریا به شدت در معرض آسیبهای مکانیکی ناشی از نیروهای خارجی و خوردگی محیطی قرار دارند. خوردگی در صنعت نفت از دیرباز موجبات تخریب تجهیزات مورد استفاده در این صنعت بوده و هزینههاي هنگفتی را بر شرکتهای نفتی تحمیل مینماید. سالانه 5 درصد تولید ناخالص ملی بر اثر خوردگی هدر میرود که از این 5 درصد، حدود 20 درصد صرف تعمیر خوردگیهای ایجاد شده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی میشود. خطوط لوله و مخازن ذخیره که از اهمیت بسزایی در صنعت برخوردارند، در بسیاری از موارد بمنظور حمل و نگهداری مواد نفتی و آتشزا، مواد آلاینده محیط زیست و حتی مواد سمی بکار گرفته میشوند. در این بین میتوان از مخازن نفتی و خطوط لوله انتقال فراوردههای نفتی بعنوان مهمترین نیازهای بشر نام برد که امروزه در سراسر کره زمین شبکه گستردهای از خطوط و مخازن نفتی وجود دارد. عواملی که باعث معیوب شدن مخازن میشوند عبارتند از: فرسودگی و خوردگی لولهها و مخازن، عوامل محیطی همچون سرما و یخبندان، گرما و همچنین خسارتهای مکانیکی. بدیهی است که وجود نشتی از این خطوط و مخازن، بویژه در مناطقی که از لحاظ زیست محیطی دارای حساسیت هستند میتواند خطرات زیادی را برای موجوداتی که در این مناطق زندگی میکنند، فراهم آورد. از طرفی هدر رفتن بخشی از مواد ارزشمند که جز محصولات و یا مواد اولیه ما هستند، از لحاظ اقتصادی نیز ناخوشایند است. بطور کلی نتایج ناشی از نشتی خطوط و مخازن را میتوان دربرگیرنده مواردی چون: آلودگی محیط زیست، ایجاد مسمومیت در انسان و دیگر موجودات زنده، انفجار، هدر رفت مواد ارزشمند، هزینههای ناشی از تمیزکاری محیط زیست، هزینههای تعمیر و تعویض خط لوله و مخازن، اتلاف وقت و جرایم قانونی احتمالی، دانست. بنابراین دو عامل اقتصاد و محیط زیست انگیزه کافی برای پیشگیری و تعمیر خوردگیها در این مخازن را ایجاد میکند.
بیش از بیست سال است که سیستمهای روکش کامپوزیتی به عنوان یک روش تائید شده جهت تعمیر بلند مدت لولههای فولادی انتقال گاز و نفت فشار بالا، مخازن ذخیرهسازی و مخازن تحت فشار آسیب دیده از خوردگی، مورد استفاده قرار میگیرند. این روش در مقایسه با روشهای معمول مانند جوشکاری، برش و تعویض جزء آسیب دیده، از مزایایی همچون ایمنی، عدم نیاز به حرارت، وزن پایین، سهولت در نصب، طول عمر کاربری بالاتر و هزینه تمام شده پایینتر برخوردار است که این امر از استحکام مکانیکی بالای کامپوزیتها در برابر شرایط محیطی نامناسب نشات میگیرد.